چگونه دینی بخوانیم؟ – تاثیر ۱۰۰ زدن دینی در کنکور
دین و زندگی یکی از مهمترین درسهای کنکور سراسری است که ضریب ۳ برای پاسخهای درست آن در نظر گرفته شده است! بنابراین اگر بخواهیم به طور کلی این درس عمومی را با سایر درسها مانند عربی و زبان مقایسه کنیم، باید بگوییم که اهمیت بیشتری دارد. پس اگر با روش های خواندن دین و زندگی کنکور آشنایی کامل داشته باشد و تحلیل کنکور ۹۸ و سالهای پیش را به خوبی انجام داده باشید، قطعا میتوانید درصد بالایی در این درس کسب کنید. پس در این مطلب همراه ما باشید تا با اهمیت و تاثیر ۱۰۰ زدن دینی در کنکور آشنا شده و راهنمای کاملی در خصوص سوال چگونه دینی بخوانیم را دریافت کنید.
روش مطالعه دین و زندگی برای کنکور چگونه است؟
یکی از اشتباهاتی که بسیاری از داوطلبین هنگام برنامه ریزی کنکور مرتکب میشوند، ساده انگاشتن درس دینی و زندگی کنکور است. معمولا دانش آموزان تصور میکنند که زمان زیادی برای مطالعه اصولی این درس نیاز نیست و میتوان با تست زدن تنها به تسلط کافی رسید. این در حالی است که دینی با توجه به ضریب بالایی که دارد به عنوان مهمترین درس عمومی کنکور در نظر گرفته میشود. درسی که به دلیل غفلت سایر دانش آموزان در مطالعه درست آن، میتوان نتیجه رتبه کنکور را تا حد زیادی بهبود دارد!
مطالبی که در کتب دینی آورده شده، بسیار مفهومی بوده و یادگیری آنها نیاز به صرف زمان زیادی دارد. برخلاف تصور عموم دانش آموزان، برای آنکه بتوان به تعداد زیادی از سوالات دینی کنکور درست پاسخ داد، لازم است که تمام مطالب به صورت مفهومی یاد گرفته شده و هیچ چیز حفظ نشود! اما با توجه به اینکه ماهیت اصلی این درس، حفظی است، رعایت این نکته بسیار سخت بوده و نیازمند یک برنامه ریزی دقیق و پایبندی به آن است.
برای مطالعه دینی کنکور رعایت نکات زیر را توصیه میکنیم:
- اول از همه و قبل از هر چیز، باید تمامی دروس دینی سه سال را به طور کامل مطالعه کنید. مطالعه ای کاملا مفهومی و عمیق. بدون اینکه هیچ خطی از دروس را نادیده گرفته و سرسری رد کنید. معمولا هر درسی پیام منحصر به خود را دارد. بنابراین باید متوجه هر درس و مفهوم اصلی آن شوید. این مفاهیم میتواند در قالب آیه یا حدیث در درس آورده شده باشد. در ابتدا بهتر است که به دنبال خرید منابع دین و زندگی برای کنکور نبوده و به طور کامل روی کتب درسی مدرسه تان تسلط پیدا کنید. چرا که خرید کتاب های متنوع و شروع تست زنی بدون مطالعه، قطعا شما را به جای خوبی نخواهد رساند.
- بعد از آن که تسلط نسبی روی مفاهیم اولیه دروس پیدا کردید، نوبت به آن میرسد که کمی با جزئیات بیشتر مشغول مطالعه دین و زندگی کنکور شوید. در مرحله اول باید پیام هر آیه و حدیثی را به طور مستقل از هم مطالعه کرده و کامل یاد بگیرید. بعد از آن باید به دنبال ارتباط بین مباحث مختلف با هم باشید. چرا که بسیاری از تستهای کنکور مرتبط با هم بوده و برای پاسخگویی به آنها باید به ارتباط مفاهیم مختلف دروس، تسلط کامل داشت.
- مرور، مرور و مرور! احتمال آنکه هر چیزی که میخوانید، فراموش کنید وجود دارد. خصوصا در ارتباط با درس دینی که باید هدف از هر آیه یا حدیثی و ارتباطش با مطالب دیگر را به خوبی به خاطر سپرد. به همین خاطر توصیه میشود که حداقل ۱ روز در میان زمانی برای مرور دین و زندگی کنکور اختصاص دهید. خصوصا در زمانهای مرده!
چگونه تست دینی بزنیم؟
با توجه به مطالب گفته شده، ابتدا بهتر است که دروس دینی را به طور کامل مطالعه کرده و بعد از آن تست زدن را آغاز کنید. نکته مهمی که در خصوص این درس باید به آن توجه داشت این است که نحوه تست زدن آن با سایر دروس کامللا متفاوت است. برای دروس تخصصی مانند زیست، ریاضی تجربی و … توصیه میشود که تمرکز اصلی خود را روی تست های کنکور قرار دهید. در حالی که برای دین و زندگی کنکور، توصیه میشود که به هیچ وجه تست های تالیفی بهترین منابع دینی کنکور را رها نکنید. چرا که این تستها از خط به خط کتاب تهیه و تالیف شده اند و همانطور که پیش از این هم گفته شد، برای موفقیت در این درس، باید به خط به خط کتاب تسلط کافی داشت.
بعد از آن سراغ تستهای کنکوری رفته و برای پاسخ دادن به آنها، زمان زیادی صرف کنید. بهتر است که حتی اگر سوال برای شما آشناست، آن را به طور کامل مطالعه کرده و سپس پاسخ دهید. به هیچ وجه به سوالات دینی سرسری پاسخ ندهید.
زمان کمی تا برگزاری کنکور باقی مانده
اگر جزء آن دسته از افرادی هستید که فرصت زیادی تا کنکور برایتان باقی نمانده است، پیشنهاد میکنیم که ابتدا مطالعه سرفصل های مهم را اولویت برنامه ریزیتان قرار دهید. در این صورت به جای آنکه به طور کلی تاثیر ۱۰۰ زدن دینی در کنکور را از دست بدهید، با ۴۰ الی ۵۰ درصد در دینی، جلوی ضرر را گرفته اید. سرفصل های پیشنهادی ما برای مطالعه در زمان کوتاه باقی مانده تا کنکور، عبارت است از:
- دروس مهم دینی دهم: ۲/۳/۴/۸/۹/۱۰
- دروس مهم دینی یازدهم: ۲/۴/۶/۸/۹/۱۰
- دروس مهم دینی دوازدهم: ۲/۳/۴/۵/۶/۸
بودجه بندی سوالات دین و زندگی کنکور
با آیات و روایات دینی چه کنیم؟
همانطور که پیش از این گفته شد، چالش اصلی درس دینی کنکور، مطالعه و یادگیری آیات احادیث هر درس است. چرا که این مطالب دارای دو بخش عربی و فارسی بوده و در کنکور از هر کدام به صورت جداگانه سوال طرح میشود. از طرف دیگر، گاهی اوقات سوالاتی در خصوص ارتباط بین یک شعر و آیه مطرح میشود که مسلما پاسخگویی به آن را سختتر میکند! به همین خاطر توصیه میشود شعرها و آیاتی که در پایان هر درس کتاب آورده شده را به خوبی مطالعه کنید و مفهوم کلی آن را یاد بگیرید.
علاوه بر این، ممکن است در برخی موارد بخشی از آیه یا حدیث در متن سوال مطرح شده و از شما خواسته شود تا به سوال پاسخ دهید. در این شرایط اگر شما به طور کامل به متن کامل آیه یا حدیث، ترجمه و پیام و درس آن تسلط نداشته باشید، به احتمال زیاد نمیتوانید به سوال درست پاسخ دهید. برای هر آیه یا حدیثی یک کد خاص در نظر بگیرید. کلمه یا عبارتی که به یادآوری مفهوم یا ترجمه به شما کمک میکند را در متن رنگی کنید. هرچه که کلمات کلیدی مهمتری را به خاطر بسپارید، روند تست زدن در دوره آزمایشی و کنکور برایتان ساده تر خواهد بود.
منابع دین و زندگی کنکور
برای مطالعه مفهومی و اصولی این درس، ما سه کتاب گاج، مهر و ماه و خیلی سبز را به شما پیشنهاد میکنیم. بعد از آنکه دروس را به طور کامل مطالعه کرده و نکات مهم آن را هایلایت کردید، با کتاب گاج شروع کنید. ابتدای هر درس کتاب گاج، یک درسنامه با نکات مهم آورده شده است. این نکات را مطالعه کرده و اگر آنها در درس هایلایت نکرده اید، با یک رنگ دیگر آنها را مشخص کنید. برای پیدا کردن کلمات کلیدی هر آیه و حدیث، میتوانید از کتاب مهر و ماه کمک بگیرید. این نکته، مزیت اصلی کتاب دینی مهر و ماه به کتاب گاج است. خصوصا برای دانش آموزانی که با روش انجام این کار آشنایی ندارند. برای خلاصه نویسی هم میتوانید از کتاب خیلی سبز استفاده کنید.
سوالات متداول
چگونه درس دینی را خلاصه نویسی کنیم؟
برای خلاصه نویسی باید خودکار رنگی دلخواه و یک دفتر مخصوص داشته باشید. بعد از مطالعه دو بار هر درس خلاصه نویسی را شروع کنید. به هیچ وجه بعد از ۱ بار مطالعه، خلاصه نویسی نکنید. چرا که احتمالا تمام مطالب به دلیل جدید بودن، برایتان مهم جلوه میکند. از طرفی خلاصه نویسی برای هر درس، نباید بیشتر از ۱ صفحه باشد. در غیر این صورت زمانی که نوبت به مرور خلاصه ها میرسد، زمان و حوصله کافی برای مطالعه شان را نخواهید داشت.
آیا می شود درس دینی را ۱۰۰% زد؟
با توجه به تاثیر ۱۰۰ زدن دینی در کنکور، بسیاری از داوطلبینی که از تابستان خود را برای شرکت در کنکور سراسری آماده میکنند، برنامه دقیقی برای مطالعه دینی کنکور خواهند داشت. مهمترین نکاتی که برای ۱۰۰ زدن دینی باید به خاطر داشته باشید این است که مباحث هر درس تسلط کافی داشته و تا زمانی که کتاب را تمام نکرده اید، سراغ تستهای سخت و پیچیده نروید. باید پیام هر درس را به خوبی متوجه شده و ارتباط بین دروس را پیدا کنید. بعد از آن نوبت به تست زنی با پیدا کردن کلمات کلیدی میرسد. برای هر آیه و حدیث یک ویژگی خاص پیدا کرده و آن را به خاطر بسپارید. در نهایت، بعد از مطالعه کامل هر درس و پاسخگویی به سوالات آن، مرور خلاصه نویسی ها را فراموش نکنید.
اگر معنی و مفهوم آیه رو حفظ کنیم چی؟
بهتر آیات رو حفظ کنید.
چه كتابي براي ديني مناسب تره؟ بين گاج و نشر الگو؟
لیست منابع تو سایتمون موجود هستش.
قربان بنده خیلی زیاد دین و زندگی رو میخونم و حتی یک ”و“ هم از قلم نمیافته.
اما بحث اینجاست که انقدر تکرار میکنم که بعد از یه مدتی خسته میشم و میبینم که چقدر کار کمی هم کردهم!
و باعث میشه زده و ناامید از درس بشم و اگر هم بخوام با این روال پیش نرم، عذاب وجدان میگیرم، خلاصه وسواس فوقالعاده شدیدی دارم برای خوندن دینی، توروخدا به دادم برسید
سلام آقای دکتر خسته نباشید .
من تو دینی مشکل ندارم و همیشه تو آزمون های کانون بالای 80 درصد میزنم اما این آزمون آخر که پنج هشتم نیم سال اول بود رو 23 درصد تونستم بزنم نگرانی من این هستش که تو کنکور هم این اتفاق برام بیوفته چیکار کنم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (البته برای این آزمون آخر یدونه تست هم نزدم )
سلام شما خودتون پاسخ خودتون رو دادید. تست کار نکردید و ازمون جمع بندی نیاز به مرور و حل تست داره از طرفی خیلی خوب که درصدتون کاهش داشته این
من معنی حفظ کردن رو نمیفهمم
یعنی باید فقط مفاهیمشون رو یاد بگیریم یا باید حفظ کنیم
با سپاس
در هفته چند ساعت مطالعه رو پیشنهاد می کنید؟
سلام بین ۵۵ تا ۷۰ساعت
ایا برای درس دینی خواندن
ایات کافیه
سلام علی عزیز
آیات یکی از بخش های مهم در دینی هستش ولی شما باید بدونید خوندن اونا به تنهایی کفایت نمیکنه
موفق باشی