شبیه سازی آزمون در خانه یا کتابخانه؟ کدامیک بهتر است؟
شبیه سازی آزمون در خانه یا کتابخانه؟ کدامیک بهتر است؟
سلام خدمت همه داوطلبان پر انرژی ، آینده دار و ثروتمندان فردایی روشن…
امروز می خواهیم به پرسش متداول زیر با ارائه راهکارهای حرفه ای پاسخ دهیم. با ما همراه باشید.
سوال بسیار متداولی که این روزها زیاد از مشاورین پرسیده می شود که بهتره کجا آزمون جامع از خودمون بگیریم؟
توجه داشته باید جواب این سوال کاملا بسته به شرایط روحی و در واقع شخصیتی دارد.شاید شما از نظر شخصیتی فردی زود رنج و درون گرایی هستید و به محیط های پر تردد و شلوغ سریع واکنش نشان می دهید و اذیت می شوید لذا اصلا توصیه نمی شود که محل مطالعه خود را تغییر دهید از طرفی اگر داوطلبی هستید که همیشه با استرس و وسواس مطالعاتی درگیر بوده اید نیز نباید در فضای گروهی اقدام به مطالعه یا گرفتن آزمون جامع از خود کنید چرا که قرار گرفتن در این وضعیت نه تنها موجب بهبودی روحیه و سطح مطالعاتی ما نمی شود بلکه آثار زیان بارش تا هفته ها همراهتان خواهد بود.
اما در کل مکان خوبي را براي مطالعه درنظر بگيريد
هم در مطالعه گروهي و هم در مطالعه فردي، مکان مطالعه، به خاطر آرامش داشتن و ایجاد تمرکز ، بسيار مهم است . تا آنجا که ممکن است، در مکاني مطالعه کنيد که احتمال ايجاد مزاحمت از سوي ديگران در آن مکان کم باشد. سکوت و دور بودن از عوامل حواسپرتي نيز ميتواند در اين زمينه بسيار مؤثر باشد. هر چه را که براي مطالعه نياز داريد قبلاً آماده کنيد و البته چيزهاي غير ضروری نيز را از کنار خود برداريد و موانع حواس پرتي را به حداقل برسانيد.
براي انتخاب مکان مطالعه گروهي ، بايد نکاتي را درنظر بگيريد: اول اينکه اين مکان در جايي قرار گرفته باشد که به منزل همه افراد نزديک باشد تا رفت و آمد زیاد زمان را از دست ندهید، و دوم اينکه در اين مکان، امکان مطالعه و بحث با صداي بلند را داشته باشيد. اگر خانه يکي از افراد گروه ، مساعد حضور همه افراد بوده و البته شرايط يک مکان مطالعه خوب را داشته باشد، اين مکان ميتواند بهترين جا براي مطالعه گروهي شما باشد.
راهکارهای برای موفقیت در آزمون های شبیه ساز خانگی:
تعهد به اجرای تکنیک های تست زنی روزانه:
اگر می خواهید در آزمون های شبیه سازی که از خود در منزل می گیرید ،موفق به تست زنی حرفه ای شوید باید موارد و تکنیک های مهم تست زنی را قبل ازآزمون بارها و بارها تمرین و تست کرده باشید.
سوالات تستی برخلاف سوالات تشریحی که در آنها شیوه حل به صورت جوابگویی تشریحی است ، در تستی باید از بین 4 گزینه تنها یک گزینه را انتخاب کرد لذا لازمه رسیدن به این حد از تسلط علاوه برمطالعه دقیق ، حل تست های منظم است تا با شیوه حل تست و انواع تیپ تست های بیشتر آشنا می شوید. مطمئناً داوطلبی که حل تست های دوره ای داشته و با نحوه پاسخگویی به انواع تیپ تست ها آشنایی داشته باشد، در آزمون و نیز کنکور نسبت به داوطلبی که هیچ گونه آشنایی و تمرینی از قبل با این گونه تست ها نداشته ، بهتر عمل میکند.
اما متاسفانه گاهی برخی از داوطلبان به جای مطالعه و تست زنی همزمان فقط به دنبال کسب مهارت در تست زدن هستند و تمام تایم خود را صرف تمرین تست میکنند بجای اینکه ابتدا درس را خوب درک کنند. در واقع این گروه از داوطلبان فقط شکل ظاهری تست ها و عیناً پاسخها را حفظ میکنند؛ بدون اینکه مبحث مورد نظر را فهمیده باشند که قطعاً در کنکور دچار مشکل و حتی شکستشان حتمی است. دلیلش هم اینه که مطمئنا نحوه سؤال و جواب در کنکور هر سال تکراری نیست و طراح نمیذاره قبل از کنکور شیوه طرح تستاش لوو بره، لذا شیوه طرح تست متفاوت از آن چیزی است که داوطلب قبلاً و صرفاً فقط حفظ کرده است.
لذا برای موفقیت در کنکور و دیدن نتایج شگفت انگیز خود در درصدهای آزمون های شبیه سازی، باید برنامه تست زنی را در سه مرحله انجام دهید:
مرحله اول: که اکثر شما این مرحله را گذرانده اید مربوط می شود به اولین باری که درس را خوانده اید که در این مرحله باید بلافاصله بعد از مطالعه درس تعدادی تست مربوطه نیز بزنید.
در مرحله دوم بعد از پایان مطالعه یک کتاب باید تمام تست های مر بوط به آن کتاب را کار کنید.
در مرحله سوم که بعد از عید است که زمان شروع مرور و جمعبندی های آخر است که در این بار باید تست زنی را به صورت ترکیبی و یا مضربی کار کنید نه مبحثی.(در مقالات قبلی در مورد تست زنی ترکیبی مضربی توضیحات مفصلی ارائه شده است).
تست زنی ترکیبی باعث افزایش آمادگی مغز در به یادآوری با سرعت مباحث مورد نیاز برای حل هر تست می شود.بعد از تست زنی ترکیبی اشکالات تستی خود را با رجوع به منابع مطالعاتی رفع کنید تا نکته مبهمی در ذهنتان نماند.
مدیریت زمان پاسخگویی مختص خود:
یکی از مشکلات داوطلبان در جلسه آزمون ، وقت کم آوردن است که باعث از دست دادن تمرکز و سلب آرامش می شود و داوطلب خود را در این برهه بازنده می بیند. توجه داشته باشید که شما باید سعی کنید تایم خود را با توجه به ارزش هر سؤال زمان بندی و مدیریت کنید و مدت زمانی که برای پاسخگویی به آن سؤال تعیین شده، هماهنگ باشد.برخی تست ها که نیاز به محاسبات یا ترکیب دقیق هستند نیاز به مدت زمان بیشتری دارند لذا مثلا می توانید با کسر زمان از تست هایی که پاسخ نمی دهید یا تست هایی که سریع پاسخ داده اید و قرض آن به تست های وقت گیر ، زمان خود را مدیریت کنید..
سرعت عمل داشتن باعث استفاده مفید از زمان جلسه کنکور میشود که در آزمون های تستی اهمیت زیادی دارد. اگر با آمادگی کامل در جلسه کنکور شرکت کنید، با تمرکز و دقتی بالا میتوانید تست ها را پاسخ دهید؛ زیرا مدیریت سطح تست ها برای شما آشناست و در نتیجه با مشکل اتلاف وقت روبرو نمی شوید. نکته مهم در داشتن سرعت عمل این است که اگر شما در موقع پاسخگویی ، پاسخ سؤالی را فراموش کرده باشید ، میتوانید کنار آن سؤال تیک بزنید و به بقیه سؤالها بپردازید ودر مرحله آخر که وقت اضافه آوردید، با خونسردی و آرامش بیشتر در مورد آن سؤال فکر کنید این نکته خود باعث کنترل وضعیت پاسخگویی شما در بهترین حالت ممکن می شود.
دقت ، دقت، بازم دقت کن:
آخرین نکته مهم در تست زنی ، داشتن دقت است. در پاسخ به تست های چهار گزینه ای باید دقت کنید که خانه را اشتباه پر نکنید لذا از شتاب در این مورد به شدت بپرهیزید. متاسفانه با اینکه خیلی از داوطلبان با آمادگی کامل سر جلسه حضور مییابند ، ولی با یک بی دقتی، پاسخ سؤالی را در یک خانه دیگر که مربوط به سؤال دیگری است، پر میکنند و بدون توجه به شماره سؤال ها، همه پاسخها را تا آخر جابجا میزنند. لذا دقت کنید که در موقع پر کردن پاسخنامه دچار چنین اشتباهی نشوید و شماره هر سؤال را با شماره پاسخنامه تطبیق دهید. سؤالها و جوابها را دقیقاً بخوانید. نکات ریزی در سؤال های چهار جوابی هست که ممکن است شما را دچار اشتباه کند که در زیر به آنها اشاره میکنیم:
در تست هایی که آخر آنها به کلمه ” میشود ” و ” نمی شود ” ختم میشود ، ممکن است داوطلبی که تستی را دقیق نمی خواند ، این کلمات را اشتباه ببیند و در نتیجه گزینه را اشتباه انتخاب کند.
نکته دیگر این است که در آزمون های چهار گزینه ای معمولاً چهار گزینه شباهت زیادی به هم دارد و ممکن است داوطلب با خواندن اولیه گزینه ، آن را صحیح بداند و از خواندن سه گزینه دیگر صرف نظر کند . توجه داشته باشید که چهار گزینه را حتماً بخوانید و با مقایسه آنها با یکدیگر صحیحترین گزینه را انتخاب کنید.
در تست های به اصطلاح جور کردنی بتدریج که موارد را با هم جور میکنید ، آنها را حذف کنید(حذف گزینه) . در این صورت پاسخها کمتر خواهد شد و احتمال کاربری مجدد آنها کاهش خواهد یافت .
در موقع حدس زدن معمولاً اولین حدس شما درست است . بنابراین زیاد وسواس به خرج ندهید تا جواب را عوض کنید ؛ مگر در مواقعی که با دلایل علمی مطمئن هستید.
پاسخ هایی را که میدانید غلط است ، کنار بگذارید و بدین طریق تعداد پاسخها را محدود کنید تا احتمال پیدا کردن پاسخ صحیح را بیشتر کنید.
سؤال های آسان را زودتر جواب دهید . اگر احساس میکنید که تستی پیچیده است ، وقت خود را زیاد روی آن تست تلف نکنید ؛ کنار آن علامت بگذارید تا بعداً در صورت داشتن زمان اضافی به آن پاسخ دهید.
طمع نکنید که به همه تست ها را جواب دهید. سؤالاتی که تصادفی پاسخ داده میشود، شانس موفقیت فرد را کمتر میکنند؛ چون هر پاسخ غلط ، نمره ای منفی در پی دارد . بنابراین هیچ موقع اقدام به حل تست بصورت تصادفی نکنید. در نهایت پاسخها را مرور کنید ، اما سعی در عوض کدرن پاسخها در پاسخبرگ نداشته باشید.
سؤالاتی را که احساس میکنید اشتباه پاسخ داده اید ، یک بار دیگر بررسی کنید . به عقب برگردید و دوباره با دقت بیشتری مطالب مربوط به آن را بخوانید تا اشکالتان برطرف شود .
مهمترین نکات و فوت و فن های تست زنی را با شما در میان گذاشتیم با به کار گیری نکات گفته شده میتوانید توانایی روش صحیح تست زدن را در خود افزایش دهید و نقاط ضعف خود را از بین برده تا بهتر بتوانید خود را برای آزمون سراسری آماده سازید.